Karácsonyi vers



Régi történet ez, ismeri jól sok felnőtt és gyerek. Történt pedig a messzi Izraelben, a galileai Názáretben. Itt élt egy ács kinek József volt a neve, és Mária az ő jegyese. 
Mikoron még József és Mária jegyben járt, egy angyal a mennyből földre szállt. Gábriel angyal Máriához mene, hogy néki Isten üzenetét vigye. Üdvöz légy kedves, kegyelemmel teljes, az Úr van te
véled, szűnjék hát félelmed. Íme fogansz a méhedben, és fiút szülsz ez esztendőben. Gyermeked születik, ki majd Jézusnak neveztetik. Magasságos Fiának nevezik, néki Dávid trónja adatik. Uralkodik a Jákób házán örökké, s uralkodásának nem lesz vége többé. Mária e szavakat nem értve kérdően nézett az angyal elébe. Végül az angyalnak ezt mondta: Íme az Úr szolgálóleánya, ki e gyermeket majd világra hozza, történjék úgy ahogy Isten azt meg mondotta. Idő teltével József és Mária elindult Júdeába, Betlehembe, a Dávid városába, hogy odaérjenek az összeírásra. Ekkor eljött a szülés ideje, és szállást kellett e kettőnek keresnie. De mivel helyet ők nem kaptak, végül istállóban alhattak. Azon az éjszakán megszületett, aki után a föld epedett. Nem bársonyos ágyba született, jászol csupán melyben fekhetett. Pásztorok tanyáztak azon a vidéken, hol egy fényes csillag tűnt fel az égen. Megjelent az Úr angyala és nékik e szavakat mondotta: Ne féljetek, mert íme nagy örömet hirdetek, üdvözítő született ma néktek. A jel pedig az lesz számotokra, egy kisgyermeket találtok bepólyálva. Angyalok szózata: Istennek a magasságban dicsőség és a földön embereknek békesség. Felkeltek a pásztorok sietve, hogy elinduljanak Betlehembe. Mikor odaértek sorban magasztalták a gyermeket. Köszöntés mondtak az édesanyjának ajándékot vittek a kis Jézusnak. Három bölcs is ugyanígy tett, egészen Betlehemig ment. A kisdedet ajándékokkal halmozták, szüleit áldották és magasztalták. Azon az éjszakán az ég a földre szállt és Isten értünk gyermekké vált, s Jézus lett az üdvözítő, jól tudja ezt minden hívő. Karácsonykor ne csupán ünnepeljünk, Isten Fiára is emlékezzünk. 


Ezzel a versemmel szeretnék minden kedves olvasónak Istentől megáldott karácsonyi ünnepeket kívánni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pünkösdi vers

Mégis megtetted

Nézz fel a keresztre!